Hellre diskussioner än föreläsningar

Porträttet

Möt docent Fredrik Lundell, läraren som ersatt sina traditionella föreläsningar med kamratdiskussioner för att höja kvaliteten på undervisningen. Nu lär sig studenterna mer.

Promenadseger

Innovation & Forskningsrön

Redan de gamla grekerna promenerade när de undervisade. Så även Olle Bälter, lektor i datavetenskap vid KTH. Han använder sig av promenadseminarier.

Unik pedagogik

Innovation & Forskningsrön

ECE-skolan vid KTH är unik. Här samsas en akademisk och en förvaltande verksamhet sida vid sida. – Vi bestämde att vi ville ha forskningen med som ett stöd till vår verksamhet, säger skolchef Lena Gumaelius.

”Akademin mår bra av konkurrens”

Innovation & Forskningsrön

Entreprenörerna är vår tids hjältar, men hur får man dem att bli fler och ännu djärvare?

Ansikte istället för dataskärm

Innovation & Forskningsrön

Världens mest sociala robot finns på KTH.

Swedish@Work snabbar på integrationen

Alumni

För ett halvår sedan saknade Mihai Selegian bostad och pantade burkar för att överleva dagen. Nu har han ett jobb med lön och får lära sig svenska – på arbetstid.

Att leva upp till kvoteringslagen

Alumni

Regeringen föreslår en kvoteringslag för börsbolag till 2017. Andelen kvinnor i styrelserna ska stiga till minst 40 procent.
– Det bästa är att inte snacka, utan att göra, säger Nordnets vd Håkan Nyberg.

Det världsunika "lärarundantaget" – vad gäller egentligen?

Mötet

Lärarundantaget och rätten till bisysslor ger en unik möjlighet för forskare och lärare vid svenska lärosäten att kommersialisera sina forskningsresultat. Men det finns problem och fallgropar.
Hur fungerar det på KTH?

Skärmen med 10 miljoner pixlar

I labbet

I VIC-labbet finns en av de mest spektakulära teveskärmar som går att hitta. Här pågår också några av KTH:s populäraste kurser.

Att få chansen att forska

Tema

Forskning kostar. KTH Opportunities Fund hjälper KTH:s unga forskartalanger och studenter att förverkliga sina spännande projektidéer. Varje krona räknas. Här berättar vi om vattenrening, en app för analfabeter, en ubåt och en ekologisk matsal – framtidsprojekt som sett dagens ljus tack vare fonden.