– Det här fungerar jättebra för oss, säger Therese Larsson som driver kaféet och bistron Under Kastanjen i Gamla Stan.

När Trygve-appen lanserades 2015 var tanken att den framför allt skulle användas som en digital grannsamverkan mot brott. Och av dagens 70 000 användare är de flesta grannar som varnar och hjälper varandra.

– Men vi insåg ganska snart att det finns fler sätt att använda Trygve och utvecklade metoden Centrumsamverkan där butiker går ihop för att skapa trygghet, berättar Per Källgården (i mitten på bilden), KTH-alumn och vd för United Eyes som har tagit fram appen.

Nu finns sådan Centrumsamverkan på ett tjugotal platser i Sverige.
I Örebro har fastighetsbolaget Öbo skaffat appen till gallerian Hållstugan, där det periodvis har varit stökigt och bråkigt.

Handlarna har kunnat ladda ner appen Trygve där man kan kommunicera med varandra och larma om det behövs.
Vid ett larm går man alltid två personer för att ta reda på orsaken. Dels för att det känns säkrare men också för att det ska finnas minst ett vittne om någon blir hotfull.

Sedan i slutet av september förra året samarbetar också United Eyes med skaparna av Flic-knappen, Shortcut Labs, som håller till på KTH:s Campus.

Via Bluetooth kommunicerar Flic-knappen med appar i mobiltelefon, dator eller surfplatta.
Hittills har den främst använts till att utföra vardagstjänster som att sätta i gång en spellista under joggingturen, släcka/tända lampor i hemmet och snooza larmet på morgonen.

I stället för att plocka upp mobiltelefonen och använda en app går det att med en enkel knapptryckning utföra alla de olika tjänsterna. Varje knapp kan kopplas till tre funktioner.

LÄS MER: IT-lösningar för hemlösa

– Vi tillbringar så mycket onödig tid framför skärmar. Knappen förenklar livet, säger Daniel Abdiu, operativ chef på Shortcut Labs (i mitten på bilden här nedanför).

Knappen har nu kopplats ihop med Trygve. En av de första användarna av systemet är Therese Larsson som driver kaféet och bistron Under Kastanjen i Gamla Stan i Stockholm.

– Vi är på två olika våningsplan och då känns det tryggt att kunna larma med knappen om det kommer in någon som är stökig.

– Om man trycker kort på knappen så piper det bara i min telefon, men om man håller den inne lite längre går larmet till all personal på kaféet. Och håller man den inne ännu längre är det tänkt att även andra näringsidkare och grannar i området ska larmas.

– Vi har två knappar, en på varje våningsplan, berättar Therese Larsson vidare.
Hon har själv varit med om att en berusad man kom in på kaféet och uppträdde hotfullt när hon var ensam bakom disken.

– Han kallade mig alla möjliga fula namn, som tur var gick det bra, en kollega kom och hjälpte mig. Men ofta arbetar vi själva i kaféet och det är inte alltid som personalen i köket ser vad som händer.

– Många av våra anställda har sitt första jobb hos oss och då känns det ännu viktigare att de känner sig trygga, att de kan larma om hjälp om det behövs.

En digital lösning för samverkan mot brott har skapats av bland andra KTH-alumn Per Källgården, Trygve, och Daniel Abdiu, Flic.

Har du själv en idé till en spännande teknisk innovation som du skulle vilja få hjälp att förverkliga? Läs mer här.

Vill du vara med och stötta KTH:s spännande innovationer för framtidens samhälle? Läs mer här.

Var tredje person som arbetar inom handeln känner sig otrygg emellanåt. Handlare investerar i genomsnitt 190 000 kronor per år i säkerhetstjänster som larm och väktare. Samtidigt stjäls det för 8 miljarder kronor varje år i svenska butiker.
Trygve Connect Shops-tjänsten kostar 149 kronor i månaden per uppkopplad knapp.

En rapport som är finansierad av Brottsförebyggande rådet, Brå, om den här sortens samverkan visar att 98 procent av Trygve-användarna är beredda att hjälpa andra personer om de har möjlighet.

Och 85 procent skulle också hjälpa personer de inte känner. Sammanlagt 62 procent av de tillfrågade känner sig tryggare om de får information om brott i närområdet.

LÄS MER: Här stoppas oönskade samtal

– Det är den här viljan att hjälpa varandra som vi vill ta till vara på med Trygve, och nu gör vi det ännu mer effektivt med Flic-knappen, säger Per Källgården.

Daniel Abdiu menar att efterfrågan av tjänsten bara kommer att öka som samhället ser ut i dag.
– Tiden är ju ofta viktig för att kunna ingripa i ett tidigt skede, och det går mycket fortare att bara trycka på en knapp än att plocka upp mobiltelefonen och gå in i en app.

Men är det inte farligt att som butiksägare försöka stoppa stölder och bråk när allt fler kriminella är tungt beväpnade?
– Man ska givetvis aldrig ta för stora risker. I de flesta fall går det att förhindra både bråk och stölder genom att en butiksgranne kommer in i butiken och säger hej till personen som skapar otrygghet.

Polisen är även delaktig i Trygve på många orter. Handlarna i Gamla Stan kan till exempel skriva i appen att de har sett någon gå runt och stjäla.

Då går meddelandet också ut till Södermalmspolisen, som kan skicka ut en patrull om den finns tillgänglig.
– Men vid allvarliga situationer ska man först ringa 112, säger Per Källgården.

Även Metropolitan Police i London använder Trygve för att bekämpa lokal brottslighet.
Polisen använder appen för att få information från boende i Londonområdet, exempelvis genom att skicka ut bilder och beskrivningar av personer eller fordon som de söker.

Tack vare appen och engagemang från de boende får de snabb återkoppling och viktig information om trygghetsutmaningar i områdena.

– Metropolitan Police är indelat i 30 distrikt, som alla har Trygveanvändare i Londonområdet. På så sätt kan de få hjälp att lösa brott och få information om pågående brott, förklarar Per Källgården.

I en undersökning som genomförts av Centrumsamverkan (bestående av butiker som gått ihop för att skapa trygghet) angav 87 procent att de var villiga att samarbeta med polisen, och 66 procent med räddningstjänsten via Trygve.

LÄS MER: Larm-appen som stärker civilkuraget

Gamla Stan har traditionellt varit ett tillhåll för ficktjuvar.
Men tack vare idoga insatser från polisen har fickstölderna minskat med 50 procent de senaste åren.

142 handlare i Gamla Stan är med i Trygve. Ett antal av dem har även Flic-knappen. Therese Larsson i Gamla Stan berättar:

– För vår del handlar det inte så mycket om stölder, fast vi blev av med en värdefull tavla en gång, utan snarare att kunna ingripa om några gäster är stökiga. Vi serverar alkohol, så det kan ju hända. Då känns det bra att vi kan ta hjälp av varandra på kaféet och av grannar i omgivningen.

Trygve Connect Shops finns också i brottsutsatta centrum där näringsidkare har gått samman för att förhindra stölder och bråk.

– Många är enmansföretagare och då är det en trygghet att kunna kalla på någon granne som driver verksamhet intill, om en hotfull kund kommer in. Andra företagare i nätverket kan ju då också snabbt kalla på polisen, säger Per Källgården.

Just när vi ska avsluta samtalet får han ett meddelande i Trygveappen om att en man i vit mössa och mörkblå kläder som bär en ryggsäck går runt i Gamla Stan och försöker stjäla.

– På det här sättet är de andra handlarna och turistguiderna förberedda om de ser honom och polisen vet vem den ska hålla utkik efter