Personligt

Emma Olofsson

Emma Olofsson

Ålder: 27 år

Gör: Ska till hösten börja en 18 månader lång traineeperiod. Tar i juni examen i Industriell ekonomi med inriktning mot energisystem.

Familj: Mamma, pappa, två systrar, pojkvän och en fågelhund.

Det bästa med KTH: Att allt är möjligt. Om man bara tar initiativ och vet vad man vill finns inga begränsningar.

Tänker när det är tufft: Hur ska jag bryta ner det här, vad gör jag först och vad ska jag välja bort?

Förebild: Det varierar i stunden. Mina tidigare handledare, studenter på KTH, min pappa Susanne.

PersonligT

Susanne Blanke

Ålder: 34

Gör: Arbetar som managementkonsult, strategisk rådgivare, på the Boston Consulting Group.

Familj: Man och en son på åtta månader.

Det bästa med KTH: Alla de otroligt duktiga lärarna och lyxen att få lära sig så mycket på heltid.

Tänker när det är tufft: Det löser sig. Jag lär mig något av det. Kan jag ta hjälp av någon?

Förebild: Personer som inte låter sig hindras av rådande förväntningar och strukturer eller utmanar orättvisor i samhället. Madonna, regissören Sofia Coppola, politikern Aung San Suu Kyi.

Trots att båda har i det närmaste fulltecknade agendor lyckas vi klämma in en frukostintervju för att prata om jämställdhet, priset och om att våga ta chansen. I dag arbetar Susanne Blanke som managementkonsult. På KTH läste hon medieteknik med inriktning på telekom. Hon minns klivet ut i arbetslivet för åtta år sedan:

– Genom KTH fick jag med mig en säkerhet som jag hade stor användning av. Jag var inte rädd att ta mig an svåra problem eftersom det mesta går att lösa.

Årets vinnare, Emma Olofsson, har arbetat med en mängd olika saker, allt från skidlärare och servitris utomlands till olika sommarjobb inom energibranschen. Men det är nu i år som allvaret börjar. Hon ska ta examen, och som FFLA-vinnare håller hon som bäst på att sätta ihop sitt eget traineeprogram – på 18 månader, fördelat på tre av åtta globala svenska företag. Det är nämligen priset vinnaren får – förutom äran förstås. Emma Olofsson är ute och träffar de olika företagen. Hon tittar på deras olika kärnverksamheter och på vilka möjligheter som erbjuds.

– Det är verkligen ett lyxproblem att jag har svårt att välja. I slutändan litar jag till min magkänsla.

Susanne Blanke gjorde sin traineeperiod på Skanska, Sandvik och Ericsson. Och om hon skulle ge ett råd till Emma Olofsson så är det att försöka vara spontan och inte tro att man kan planera precis allt. Ibland är det genom ett sidospår de stora chanserna kommer.

– Ja, det blir ju aldrig som man tänkt sig så det ska jag verkligen försöka göra, säger Emma Olofsson och erkänner att hon verkligen är typen som gillar att planera. Hon hade en rejäl kalender redan i högstadiet.

Emma Olofsson och Susanne Blanke har mycket att leva upp till. ”Inspirerande”, ”målmedveten”, ”ansvarstagande” och ”hög social kompetens”, är några av respektive jurys motiveringar när de utsåg vinnaren. Att bli prestationsprinsessa på heltid kan vara en risk.

Hur gör man för att inte fastna i rollen utan hitta sin egen linje?

Enligt Susanne Blanke ligger lösningen i att inte kräva av sig själv att allt alltid ska vara perfekt. En annan viktig insikt är att ens arbete inte är på liv och död, vilket gör det lättare att sätta gränser.

– Om man kan lyckas leverera perfekt till 80 procent så räcker det väldigt långt.

Och Emma Olofsson fyller i:

– Balans mellan jobb och fritid och att investera i självkännedom är viktigt tror jag.

FFLA-priset är tänkt att inspirera och motivera kvinnor att axla rollen som ledare. Båda har funderat en hel del på vad som krävs för att bli en bra sådan. Listan är lång, men några egenskaper är viktigare än andra.

Enligt Susanne Blanke är självkännedom avgörande och att man är beredd och intresserad av att utveckla sig själv och andra. Emma Olofsson nickar instämmande och säger att känsla för laganda och förmåga att kommunicera är andra viktiga egenskaper.

Drygt 30 procent av alla KTH-studenter är kvinnor. Men bara elva procent av professorerna är det. I arbetslivet är bara var tredje chef en kvinna. Någonting händer uppenbarligen på vägen mot toppen.

– På KTH har jag aldrig känt mig särbehandlad på något sätt, men andelen tjejer skiljer sig mellan de olika programmen på KTH vilket kan skapa olika förutsättningar, säger Emma Olofsson.

Susanne Blanke håller med, men konstaterar att när man pluggar är alla på samma nivå. I arbetslivet finns hierarkier som gör att skillnaderna syns tydligare.

 

Man ska inte tro att man kan planera precis allt. Ibland är det genom ett sidospår de stora chanserna kommer.

– Jag hörde någonstans att det finns fler som heter Johan i svenska ledningsgrupper än vad det finns kvinnor. Det är ju ganska talande. Hon anser att det är strukturerna som är viktiga, men att mycket också avgörs genom individens beslut.

– Att dela lika på föräldraledigheten var självklart för oss, men jag kan förundras över hur få av mina kvinnliga vänner som har en partner som varit föräldraledig mer än sex månader. Är detta i realiteten ett individuellt val eller resultatet av en samhällsstruktur? funderar hon.

Emma Olofsson håller med om att något behöver göras, men vill skapa sig en uppfattning utifrån egna erfarenheter i näringslivet. Hon tror i vart fall inte att det är kvinnors ambition att bli ledare det faller på. Själv vill hon gärna jobba som ledare i framtiden och inspirera andra i sin omgivning att ta sig an spännande utmaningar.

– Med en teknisk utbildning i grunden har man goda förutsättningar att kunna jobba brett i olika branscher och jag hoppas att den uppmärksamhet som FFLA för med sig motiverar fler tjejer i gymnasiet att söka tekniska utbildningar.

Men om tio år – tror ni FFLA behövs då också?

– Vaddå behövs? Inspiration kommer alltid att behövas och FFLA är fortfarande ett jättebra forum, säger Susanne Blanke och Emma Olofsson.

Klockan närmar sig nio och de båda vinnarna ilar vidare.

FFLA FYLLER 10 år

Varje år sedan 2004 har KTH:s främsta kvinnliga teknolog utsetts, och tilldelats Female Future Leader Award. Syftet har varit att locka fler kvinnliga studenter till KTH och inspirera dem att bli framtidens ledare.

Priset delas ut av KTH i samarbete med AstraZeneca, Electrolux, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, TeliaSonera och Skanska. Priset delas i år ut för tionde gången.