I produktionen av Sveriges första animerade stereoskopiska 3D-långfilm är det Petter Lindblads uppgift att projektleda den kreativa och tekniska processen. Han ansvarar för filmbolaget Copenhagen Bombays verksamhet i Sverige, inklusive finansiering, rekrytering, förhandlingar och ekonomiansvar.

Under våren har Petter Lindblad tagit emot studiebesök av filmintresserade KTH-studenter för att berätta om sin verksamhet i Hammarby Sjöstad.

– När jag själv läste på KTH var studiebesök och företagspresentationer väldigt värdefulla för mig. Genom att öppna dörren för KTH:s studenter hoppas jag kunna bidra till att få in fler kompetenta civilingenjörer i filmbranschen, säger han.

– För mig var KTH så mycket mer än en utmanande utbildning. Tillgången till fotolabb och tryckpress i kombination med givande studentaktiviteter gav möjlighet till samarbetsprojekt, som att skapa och trycka material tillsammans med andra studenter.

– Jag kommer i dag inte ihåg hur man löser en differential ekvation eller programmerar mer än enkel html. Men jag vet hur att hitta fram till rätt problemlösningsmetod. Jag kan optimera en produktionspipeline, och jag kan att konsten att entusiasmera olika typer av människor.

Text 
Katarina Ahlfort