Artiklar

Innovation & Forskningsrön

Nanomaterialen som bör undvikas

– Vi har all anledning att vara väldigt vaksamma på toxicitet i samband med nanoprodukter i vår vardag, säger Sven Ove Hansson, forskare och avdelningschef på Institutionen för Filosofi och Teknikhistoria på KTH, som medverkat i projektet Nanomaterial i REACH.

Tema

Bostäderna – bristen och bubblan

Läget på bostadsmarknaden kan inom kort tid vara på väg att förändras dramatiskt, det är forskarna eniga om.
Prisutvecklingen har redan börjat dala och antalet hus till salu är rekordhögt. Samtidigt råder en fortsatt brist på bostäder i Sverige.

”Vi vill göra möten roligare”

För 1,5 år sedan kom fyra KTH-studenter på idén till Mentimeter – mobilfunktionen som ger alla mötesdeltagare chans att säga vad de tycker.
Mentimeter har nu använts vid närmare två miljoner möten runtom i världen.
– Vi satt igenom så fruktansvärt mycket tråkiga möten och trista föreläsningar, vi var trötta på det, säger elektroingenjör Johnny Warström, vd och medgrundare till Mentimeter AB.

Mötet

Masterstudenten Mahanand Muppidi och hans mentor Ingela träffas på KTH:s bibliotek varje månad för att bland annat diskutera framtida möjligheter på den svenska arbetsmarknaden.

Mötet

Vi sammanförde matematikdoktor Jonas Söderberg och professor Mats Boij för att diskutera vikten av samarbete mellan doktorand och handledare. I deras fall fungerade processen så bra att det numera finns en teori som bär de bådas namn.

Rätt placering minskar tryck på hjärnan

Personer med skallskador bör läggas på rätt sätt för att hjärnan ska kunna återhämta sig optimalt. Det visar studier som nu ska leda till helt nya rekommendationer för neurokirurgerna på Karolinska Universitetssjukhuset.