Artiklar

Innovation & Forskningsrön

Det började med en KTH-student som ville sluta snusa. Nu lanseras universalknappen Flic i stor skala och knyts till storföretag som Spotify, Bosch och internationella pizzajätten Domino.

Innovation & Forskningsrön

Det är inte lätt att hitta skor som känns bekväma. Med hjälp av Volumentals fot-scanner kan kunden få en exakt bild av sina fötter när det är dags att köpa nya skor.

Innovation & Forskningsrön

Snart kan patienter ta blodprov på sig själva i hemmet. Tekniken från Capitainer ger mer exakta provresultat, till ett billigare pris.

Alumni

Engagemang – made in the USA

Vi behöver fler invandrade studenter och forskare. Och ett bredare intresse för teknik och naturvetenskap i svenska skolor. Börje Ekholm, Investors vd, är djupt engagerad i frågor som rör utbildningen i Sverige, ett engagemang som väcktes under åren i USA.

Alumni

Magnus Groths karriär har tagit honom från skeppsteknik-studier vid KTH till att bli vd för SCA:s avknoppning Essity, med 48 000 medarbetare.
–Konkurrensen inom hela hygienområdet är knivskarp, så det gäller att ligga i framkant när det gäller produktutveckling. Och då behövs duktiga ingenjörer.

Mötet

Han har varit börs-VD i 22 år. Hon har nyligen lämnat sitt första VD-jobb. När näringslivsnestorn Håkan Mogren möter VD-kometen Eliza Kücükaslan diskuteras den svåra konsten att delegera, företagande i låglöneländer, och varför en VD aldrig ska fråga sin styrelse.