Artiklar

Innovation & Forskningsrön

Snart kan patienter ta blodprov på sig själva i hemmet. Tekniken från Capitainer ger mer exakta provresultat, till ett billigare pris.

Återblicken

Att separera mjölk från grädde var ett manuellt och tidskrävande arbete. Men när Gustaf de Laval uppfann mjölkseparatorn 1877 förändrades förutsättningarna för en hel värld.

Innovation & Forskningsrön

Genom appen Waitress kan restaurangbesökare beställa mat, dela på notan och betala direkt i telefonen. Nu används KTH-doktoranden Alexander Ynglings mobil-lösning av ett antal restauranger i svenska shoppinggallerior.

Life science blomstrar i Flemingsberg

Tio nya företag och 65 växande affärs­koncept inom Life science. Så ser resultatet ut när affärs­arkitekter från Flemingsberg finkammat vård- och omsorg efter nya idéer.

Innovation & Forskningsrön

Akut behov av sophämtning

Att hitta metoder att ta hand om avfallet människan lämnar efter sig blir ett allt mer akut problem. Så som på jorden så ock i rymden.
– Rymdskrotet kan ju slå ut och störa all den kommunikation som vi är vana vid och är beroende av för att samhället ska fungera, säger Gunnar Tibert, rymdforskare på KTH.

Innovation & Forskningsrön

KTH- forskaren Amy Rader Olsson är statlig utredare av taxibranschen. Hon gräver i  ett getingbo av snåriga lagar, ny teknologi och motstridiga intressen.